Bijeenkomsten over HOV Noord

Voor een betere doorstroming van de HOV-bus (snelle bus tussen IJmuiden en Haarlem) en een grotere veiligheid, worden meerdere kruisingen langs deze route beter ingericht. De werkzaamheden worden uitgevoerd tussen november 2019 en september 2020.

Inloopbijeenkomsten over de werkzaamheden

Tussen februari en juli 2020 worden de omvangrijkste werkzaamheden uitgevoerd. Daarom organiseert de gemeente 3 inloopbijeenkomsten. Vooraf aanmelden is niet nodig, u kunt tussen 17.00 en 19.00 uur binnenlopen. Er zijn dan medewerkers van de gemeente, de aannemer (Compeer Infra) en Connexxion aanwezig om u meer informatie te geven en uw vragen te beantwoorden over de werkzaamheden en omleidingsroutes.

  • Maandag   20 januari 2020 – Bibliotheek, Planetenlaan 170
  • Dinsdag     21 januari 2020 – Johan Limpershof aan Johan Limpersplantsoen
  • Donderdag 23 januari 2020 –  De Schakel, Pijnboomstraat 17

Op 23 januari is er extra aandacht voor de werkzaamheden aan de kruising Zaanenlaan / Rijksstraatweg. Deze werkzaamheden starten eind januari en is de meest ingrijpende. Voor de werkzaamheden op de kruising Jan Gijzenkade organiseert de gemeente in maart nog een specifieke inloopbijeenkomst.

Het ontwerp van de kruisingen

De definitieve tekeningen van de aanpassingen zijn te vinden op: https://www.haarlem.nl/bestandsopslag/bestanden/Stadsdelen/Stadsdeel_Noord/DO_HOV-Noord_v2.0_d.d._2_februari_2018.pdf